söndag 15 december 2013

Kapitel 6. Försoning på badhuset.

Dagen efter hade Saturnus nästan glömt av vad som skett innan, de var bra konstiga de där människorna som skulle gnälla om allt hela tiden! Så innan hon for till jobbet ringde hon och frågade om Gordon ville träffas på badhuset, som låg nära hennes hem. Han var lite stel mot henne men tackade ja i alla fall. Saturnus älskade att bada och hade spenderat många dagar på gymmet som låg på andra sidan staden, innan hon själv hade råd att köpa dusch.

Hon tyckte också hon var extra stilig i sin jobbhatt.
På badhuset var Gordon snart sig själv och de plaskade länge om kring i vattnet, efter en stund frågade han om hennes tatueringar. Hon tittade sig om kring och märkte att hon var den enda som har tatueringar på badhuset.

-Tatuerar ni er inte? Frågade hon samtidigt som hon granskade Gordons väldigt håriga kropp, hon hade försökt låtsas som inget men det var väldigt fascinerande. Hår, på kroppen?! Och inte lite heller!
-Jo det gör en del men de brukar ofta göra tigrar och fiskar eller så, du har ju samma tatuering över hela på flera ställen? 


Det var sant, det var Saturnussymbolen, symbolen för planeten som var hennes namne. Den hade hon fått när hon var stor nog att få sitt märke, alla kvinnor fick märken när de nådde vuxen ålder. På samma sätt som man får sina färger. Saturnus färger var lila, mörkt grön och svart. Färgerna valdes ut av fadern när de var små och skulle representera deras aura, och symbolen skulle representera vad flickorna var och stod för. 

Saturnus stod för: Barnslighet, ängslighet och pånyttfödelse. Hon hade ofta funderat på vad de sista skulle betyda men nu kändes det självklart. På Galaxia var hon ingen, bara en flicka i den lägre klassen, men här... Här var hon Saturnus av Galaxia och hennes barn skulle föra Galaxias arv vidare.

Hon försökte förklara detta för Gordon som verkade tappat intresset när han inte förstod exakt vad hon menade. Men det gjorde inget, han var inte så smart men fin att titta på.


För att Gordon inte skulle bli irriterad av sin oförståelse kysste hon honom och han kysstes tillbaka tills hon puttade ner honom i vattnet igen och skrattande hoppade efter. Oh, vad hon önskade att hon hade en pool hemma, eller ett badhål i hemmet! Ack om hon inte vore så fattig!


 När Gordon släppt av henne utanför hennes kantiga hem stod hon kvar en stund och betraktade månen, den såg så liten och ynklig ut. Inte konstigt att det är så lite vatten här, den stackars månen måste kämpa hårt med att ta hand om vattnet som finns.

hon suckade och gick in för att lägga sig och önskade att hon hade fler fönster så man alltid såg månen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar